6°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

27.01.2021 / 13:15 Regija - Doživio infarkt

Ranko Ostojić životno ugrožen

Ranko Ostojić životno ugrožen
Foto: Vijesti.ba

Ranko Ostojić i dalje je u teškom zdravstvenom stanju.

- On je na Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama. Životno je ugrožen, i dalje je intubiran, te je na umjetnoj ventilaciji, respiratoru - rekao za Slobodnu Dalmacaiju upoznat sa zdravstvenim stanjem poznatog SDP-ovca i bivšeg ministra unutarnjih poslova.

Izvor Slobodne Dalmacije nije se htio upuštati u procjene ishoda liječenja, navodeći samo da je Ostojiću stanje ozbiljno i da se provode svi standardni terapijski i dijagnostički postupci.

Podsjećamo, Ostojića su u utorak u teškom stanju doveli u bolnicu na Križinama.

Odmah nakon prijama napravljena mu je hitna kompletna medicinska obrada (EKG, RTG pluća, laboratorijski nalazi) i iz nalaza je utvrđeno kako je Ostojić prije tri-četiri dana preživio infarkt, a na RTG snimci pluća uočene su fibrozne promjene na plućima. Naravno, odmah je testiran na koronavirus i nalaz je bio negativan.

Nakon obavljene medicinske obrade bivši prvi čovjek MUP-a premješten je u koronarnu jedinicu bolnice na Križinama, odakle je odveden u dvoranu za koronarografiju koja mu je u konačnici i napravljena. Zbog začepljenja krvne žile stavljen mu je stent.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo