4°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

27.01.2021 / 09:20 BiH - Mostar

Vuković: Sramotno je da o ponudi Vlade HNK saznajemo iz medija

Vuković: Sramotno je da o ponudi Vlade HNK saznajemo iz medija
Foto: FENA - Vijesti.ba

Službena ponuda Vlade Hercegovačko-neretvanskog kanton (HNK) uopće nije stigla do sindikata zdravstva i naš štrajk se nastavlja sve dok se ne potpiše kolektivni ugovor, kazao je Feni predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK Dalibor Vuković.

- Potpuno je sramotno da Vlada o nečemu obavještava javnost i da to novinari saznaju prije nego što je taj akt uopće došao do sindikata. Čim oni obavijeste novinare i javnost zbog svog PR-a prije nego što obavijeste onoga kome se obraćaju, tu su stvari mutne - kazao je Vuković.

Prema onome što je vidio u medijima, Vuković je ocijenio da je jučerašnja ponuda Vlade HNK istovjetna ponudi koju je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK Goran Opsenica uputio sindikatima u rujnu 2020. godine.

- Ono što se svim tim radnjama zamagljuje je samo jedna činjenica - ni pod koju cijenu ne žele da dođe do toga da pregovarački tim Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar dođe na pregovore pred ministra i Vladu i to je srž problema - ustvrdio je Vuković.

Još jednom je poručio kako će sindikalisti ustrajati u ostvarivanju svojih zahtjeva te kako će štrajk trajati sve do trenutka potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Oko dvije tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalaze se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Vlada HNK u utorak je priopćila da sindikalistima nudi "povećanje visine osobnih dohodaka i drugih prava djelatnicima u zdravstvu, na tragu postotaka i prava koji su zajamčeni važećim kolektivnim ugovorom s liječnicima i stomatolozima, u jednakim omjerima".(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo