-6°C
Mostar 0°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -2°C
Bihać -3°C
Powered by Dark Sky

26.01.2021 / 20:47 BiH - Katica - Cikotić

Neće biti prijema migranata niti novih kampova u KS

Neće biti prijema migranata niti novih kampova u KS
Foto: FENA

Neće biti novog prijema migranata u migrantskom kampu u Blažuju, neće biti formirani novi migrantski kampovi u Kantonu Sarajevo, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će u narednom periodu ojačati saradnju sa Službom za poslove sa strancima u cilju adekvatnijeg tretiranja migranata na području našeg kantona.

Ovo su zaključci sa današnjeg sastanka kojeg je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica održao sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem, organiziranog u cilju iznalaženja adekvatnih rješenja po pitanju aktuelnih problema u vezi migrantske krize.

Na sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, načelnik Sektora uniformisane policije, direktor Granične policije, direktor Službe za poslove sa strancima, te šefica Ureda IOM u Bosni i Hercegovini.

- Naredne sedmice ću sa ministrom sigurnosti BiH i načelnikom Općine Ilidža obići migrantski kamp u Blažuju, te utvrditi potrebne mjere za unapređenje sigurnosti. Inicirali smo jasnije definiranje 'kućnog reda' u okviru migrantskih kampova, pojačanu ulogu policijskih službenika, te nabavku potrebne materijalno-tehničke opreme za policiju -najavio je naredne aktivnosti ministar Katica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo