3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

26.01.2021 / 18:49 Politika - Doboj

Nešić: Spremni smo raditi sa svim opozicionim partijama u RS-u

Nešić: Spremni smo raditi sa svim opozicionim partijama u RS-u
Foto: Vijesti.ba

Predsjedništvo DNS-a usvojilo je danas u Doboju Platformu o budućem djelovanju sa drugim političkim subjektima, koja polazi od činjenice da je DNS treća politička partija po zastupljenosti u lokalnim zajednicama i Narodnoj skupštini RS-a i da je spremna djelovati sa svim opozicionim partijama.

Nešić je izjavio novinarima da tu prvenstveno misli na SDS i PDP, jer, kako kaže, nemaju razerve prema njima niti otvorenih pitanja i najavio da će veoma brzo biti održan zajednički sastanak predstavnika ove tri partije.

On je naveo da Predsjedništvo DNS-a u Doboju danas pokazuje snagu i jedinstvo u vezi sa odlukom Centralne izborne komisije BiH da u tom gradu budu ponovljeni izbori na 89 biračkih mjesta od ukupno 106, istakavši da je očekivao da se oni ponište, te da od ove institucije traži da ponovljene izbore sprovede novi organ.

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić poručio je da su, kako kaže, slobodni izbori najbolji vid borbe protiv političke korupcije i da je ova partija pokrenula inicijativu da se promijeni Izborni zakon u BiH.

(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo