4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

26.01.2021 / 14:04 BiH - Sadik Ahmetović

Po čijem nalogu je vršeno prisluškivanje članova 'Inicijative'

Po čijem nalogu je vršeno prisluškivanje članova 'Inicijative'
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Po čijem nalogu je vršeno prisluškivanje članove Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” i članova Centralne izbore komisije BiH -Predsjednik OO SNSD-a iznio zaprepašćujuće podatke o prisluškivanju.

Inicijativa “Moja adresa: Srebrenica” je zaprepaštena izjavom predsjednika OO SNSD-a Srebrenica Radomira Pavlovića prilikom gostovanja u emisiji RTRS-a (25. januara 2021.) da je MUP RS-a presretao razgovore i snimao sastanke Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” i članova Centralne izborne komisije BiH (CIK-a). (https://mobile.twitter.com/istragab)

- Ovim su potvrđeni naši stavovi o diskriminaciji Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici, te nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka iz Srebrenice – rekao je Sadik Ahmetović predsjednik izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica” i dodao:

- Sama činjenica da policija ima zakonsku obavezu da demokratskim nadzorom nadgleda izborni proces kako bi izbori bili fer i demokratski, policija RS-a se stavila na jednu stranu, na stranu srpskog naroda i da je suprotno zakonu presretala razgovore i slušala članove Inicijative i CIK-a BiH, te takvim svojim postupcima narušila demokratski integritet izbora u Srebrenici.

Jednonacionalna policija RS je samo potvrdila da se ništa nije promijenila od jula 1995. godine kada je ista počinila zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici - ističe Ahmetović.

- Pozivamo Tužiteljstvo BiH da odmah pokrene istragu ko je i po čijoj naredbi slušao i snimano članove Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”, u suprotnom ćemo razmotriti da li MUP RS može nadgledati izborni proces u Srebrenici i u skladu s tim ćemo donositi naše odluke vezane za ponavljanje izbora – ističe na kraju Ahmetović.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo