-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C

25.01.2021 / 20:09 BiH - Predsjednik suda u Sarajevu

Vladimir Špoljarić negirao seksualno zlostavljanje uposlenice

Vladimir Špoljarić negirao seksualno zlostavljanje uposlenice
Vladimir Špoljarić / Arhiv
Vladimir Špoljarić, predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu, negirao je pred Sudom Bosne i Hercegovine krivicu za nasilje, seksualno uznemiravanje i zlostavljanje uposlenice.

"Nisam kriv", kazao je Špoljarić, prenosi Detektor.

Tužilaštvo BiH ga tereti da je tokom 2018. i 2019. godine, kada je bio vršilac dužnosti, a kasnije i predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu, kontinuirano i u više navrata, neprimjerenim djelima i postupcima, vršio nasilje, uznemiravanje i seksualno uznemiravanje kojim je ugrozio mir, duševno zdravlje i tjelesni integritet uposlenice Kantonalnog suda u Sarajevu, koja mu je u više navrata ukazivala na nepoželjnost i neprimjerenost njegovih postupaka.

"Tokom seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, optuženi je oštećenoj u svojstvu nadređenog, upućivao prijetnje ugrožavanjem njezinog uposlenja i egzistencije, te višestrukim neprimjerenim postupcima, doveo do ozbiljnog ugrožavanja tjelesnog i duševnog zdravlja oštećene, navodi se u optužnici”, saopćeno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Optužnica protiv Špoljarića podignuta je u novembru prošle godine, a Tužilaštvo je najavilo da će tokom suđenja pozvati 15 svjedoka i stručnih vještaka, te priložiti veći broji materijalnih dokaza.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo