10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

25.01.2021 / 19:35 Rukomet - SP u rukometu

Katar pobijedio Argentinu, Hrvatska ostala u igri za četvrtfinale

Katar pobijedio Argentinu, Hrvatska ostala u igri za četvrtfinale
Foto: Vijesti.ba
Katarska rukometna reprezentacija pobijedila je Argentinu sa 26:25 i napravila ogromnu uslugu Hrvatskoj.

KATAR - ARGENTINA 26:25 (12:13)

Hrvatska u četvrtfinale može pobjedom protiv Danske u posljednjoj utakmici skupine drugog kruga, ali prije toga morao se ispuniti uvjet da u ranijem terminu Katar pobijedi Argentinu. Obje su momčadi prikazale veliku želju i borbenost, jer su i jedni i drugi još imali izglede za prolaz među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. U iznimno uzbudljivoj utakmici Argentina je uspjela prokockati veliku prednost, Katar je preokretom stigao do pobjede (26:25) kojom je i Hrvatskoj omogućio povratak u život.

Izabranici Manuela Cadenasa bolje su otvorili utakmicu, s više energije i samopouzdanja, i to je osjetilo i na igri i na rezultatu. Sjajna, čvrsta obrana, dobra tranzicija i napadi koje je fino organizirao Diego Simonet omogućili su Argentincima vodstvo od 11:4 sredinom prvog poluvremena. Da nevolja za Katarce bude veća, u 24. minuti ozlijedio im se prvi vratar, 43-godišnji Šarić, na gol je morao Abidi. Ipak, uspio je Katar stisnuti obranu u završnici prvog poluvremena i sa četiri uzastopna pogotka smanjiti na -1 uoči odmora (13:12).

I drugo poluvrijeme bolje je otvorila Argentina, nakon 10 minuta stigla je na 19:15 i izgledalo je kao da opet ima kontrolu nad situacijom, ali ni to nije bilo dugog vijeka. Opet povratak Katara s tri uzastopna gola i u 46. minuti rezultat je 19:18. Cadenas zove time-out i nakon više od osam minuta Argentina dolazi do pogotka, ali je prema kraju utakmice sve više padala, a Katrani su se dizali.

Opet povratak Katara s tri uzastopna gola i u 46. minuti rezultat je 19:18. Cadenas zove time-out i nakon više od osam minuta Argentina dolazi do pogotka, ali je prema kraju utakmice sve više padala, a Katrani su se dizali.

Marzo je zabio za prvo vodstvo Katara u 49. minuti, Capote postiže svoj četvrti pogodak u 53. za 23:21. Vraćala se Argentina na -1, ali više od toga nije mogla. Probuđeni Capote je u 58. pogodio za 25:23, Argentina nije realizirala napad, nije ni Katar. U posljednjoj minuti napadom 7 na 6 Argentina smanjuje na 25:24, ali nakon minute odmora Capote pogađa za novih +2 i to je bilo dovoljno za pobjedu, koja je i Katar ostavila u igri za četvrtfinale. Njima pak treba pomoć Danske... Najefikasniji su kod Katara bili Marzo s 8 te Madadi i Capote s po 6 golova, dok je F. Pizarro zabio 7 za Argentinu, prenose Sportske novosti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo