8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

25.01.2021 / 19:06 Politika - Mostar

Ahmed Džubur dao ostavku na čelu DF-a HNK

Ahmed Džubur dao ostavku na čelu DF-a HNK
Foto: Arhiv

Ahmed Džubur, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) u Hercegovačko-neretvanskom kantonu potvrdio je večeras za Avaz da je podnio ostavku na ovu funkciju.

Džubur, osim potvrde da je podnio ostavku, nije želio davati dodatna pojašnjenja.

Zanimljivo, ova informacija dolazi nakon što je prethodno izjavio da je DF suspendirala članstvo u "Koaliciji za Mostar".

- Suspenzija znači obustavljanje svih razgovora unutar Koalicije dok se neke stvari ne raščiste, ukoliko se, uopšte, raščiste, budući da imamo neprimjerene napade na predsjednika Komšića. Preko toga smo prelazili kada su ti napadi dolazili iz drugih blokova, recimo Naše stranke i od ove Boške Ćavar, ali kad je to počelo dolaziti od članica Koalicije, onda je to postalo poprilično ozbiljno i ne možemo da sjedimo zajedno za istim stolom, dok se te stvari ne razjasne - rekao je Džubur.

Istaknuo je "da u ovom trenutku ne želi upirati prstom u bilo koju političku partiju".

Haris Nazdrajić, potpredsjednik Gradskog odbora DF-a u Mostaru i budući vijećnik u Gradskom vijeću Mostara kazao je za Avaz da je upoznat o Džuburovoj ostavci.

- Nisam saglasan s tim, iskreno, žao mi je, jer je profesor Džubur dao veliki doprinos u vezi cijele priče oko Mostara, a mi ćemo na stranačkim organima zauzeti stavove u vezi cjelokupne situacije - rekao je Nazdrajić.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo