3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

23.01.2021 / 20:00 Politika - Bivši generalni sekretar

Albin Zuhrić: Izjave Boške Ćavar su sramota za cijelu Našu stranku

Albin Zuhrić: Izjave Boške Ćavar su sramota za cijelu Našu stranku
Albin Zuhrić / Vijesti.ba
Boška Ćavar, novoizabrana vijećnica Naše stranke za Gradsko vijeće Grada Mostara, nakon gostovanje u Podcastu Bura izazvala je brojne negativne reakcije.

Posebno se to odnosi na njenu izjavu o Željku Komšiću.

- To sam juče saznala, to je neki novi, nešto što ja ne mogu psihički podnijeti. To me je jučer streslo ono baš do dna. Zašto bi ja bila Komšićka, ja ne znam šta sam loše urdila u ovom gradu u ovoj politici da bi me neko poredio sa Željkom Komšićem. Zna se ko je Željko Komšić, šta je on uradio i koliko je zla nanio ne samo Hrvatima, on je nanio zla cijeloj državi jer u tri mandata nije saznao gdje su Grude , gdje Široki Brijeg, poručila je Čavar i dodala:

- Moje rodno mjesto je Široki Brijeg, ja gore idem i ja sam se rodila kao Hrvatica i ne mogu mijenjati svoju nacionalnost, niti sam se ja ikad udaljila od tog naroda ja volim sve ljude koji žive gore, ali nisu mi mrski ni Bošnjaci ni Srbi.

Nakon njenih izjava na Twitteru se oglasio i nekadašnji generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić:
 
- Već godinama nisam u Našoj stranci, i otkako sam dao ostavku, niti jednom nisam u javnosti pomenuo NS, iako se sa mnogim potezima nisam slagao. Međutim, sramota me je što sam ikada bio član zbog ljudi poput Boške Ćavar, a ove izjave su sramota i za cijelu NS - napisao je Zuhrić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo