1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

22.01.2021 / 16:01 BiH - Demant

Sud BiH: Debevec nije koristio budžetska sredstva u privatne svrhe

Sud BiH: Debevec nije koristio budžetska sredstva u privatne svrhe
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Ranko Debevec, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, obavještava javnost da nikada nije koristio budžetska sredstva u privatne svrhe, a u odnosu na zadnji slučaj koji je dospio u javnost dostavljen je i konkretan dokaz.

Naime, iz Sekretarijata Suda BiH stigla je potvrda u kojoj stoji da je Debevec koristio godišnji odmor u periodu od 27. do 30. novembra 2017. godine te da mu u tom periodu iz budžeta Suda BiH nisu isplaćene naknade niti dnevnice po osnovu službenog putovanja niti je koristio službeno vozilo, piše Oslobođenje.

- Uvidom u evidencije o prisustvu na radu za mjesec novembar 2017. godine i obračun plaća za novembar 2017. godine, utvrđeno da je imenovani koristio godišnji odmor počevši od ponedjeljka 27. novembar 2017. godine (subota, neradni dan) zaključno s 1. decembrom 2017. godine (subota, neradni dan), stoji u potvrdi.

Uvidom u glavnu knjigu i blagajnu Suda BiH, utvrđeno je da u navedenom periodu nije bilo nikakvih zahtjeva niti isplata dnevnica po osnovu službenih putovanja u inostranstvu, a uvidom u analitičku karticu dobavljača "BH Passport", putem kojih je bila vršena nabavka avionskih karata 2017. godine, utvrđeno je da sredstva Suda BiH nisu iskorištena u svrhu nabavke.

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo