6°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

22.01.2021 / 09:05 Regija - Predsjednik Hrvatske

Milanović zbog ustaških simbola napustio obilježavanje Maslenice

Milanović zbog ustaških simbola napustio obilježavanje Maslenice
Povodom obilježavanja 28. godišnjice vojno-policijske operacije 'Maslenica '93. predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odbio je učestvovati u protokolu jer je doznao da u protokolu učestvuju osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’.

Kako javlja N1, o svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo nazad u Zagreb.

Protokol je napustio i Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera te ljudi iz vrha vojske.

Radilo se o pripadnicima HOS-a. Medijima su kazali na informaciju da je Milanović napustio protokol kazali su da ih je odavno bacio u smeće. Čini se da je jedan dio HOS-ovaca bio dio službenog protokola, a dio nije.

Jedan pripadnik HOS-a kazao je da su trebali biti u protokolu, ali da ih je neko zaboravio.



Ante Baraba Knez, tajnik udruge HOS-a Zadar, kazao je da su službeno u protokolu.

“Službeno smo u protokolu kao svaka udruga iz Domovinskog rata. Rečeno nam je da ako smo u protokolu da idemo na polaganje vijenaca. Gospodin predsjednik ako nije dostojan doći među branitelje, poklonit se žrtvama Maslenice i drugih vojno-policijskih akcija, ne mora doći”, kazao je Baraba Knez te ponovno kazao da su dobili poziv županije da dođu službeno.

Nije bilo nikakvo vrijeđanje, nikakav plan. Kad je počeo protokol i kad smo vidjeli da predsjednika nema, sramota, kazao je.

“Neka dođe pred mene i kaže da mu ovo smeta. Moja braća i ja smo pod tim znakom krv prolili. Moj sin ima 21 godinu, nasljednik je branitelja Domovinskog rata. Nemojmo zavaravati javnost. Kažu incident, kakav incident?”, kazao je Baraba Knez.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo