3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

21.01.2021 / 16:22 Politika - Lider SNSD-a

Nakon najave da će to uraditi HDZ, Dodik: SNSD ide u bojkot izbora 2022.

Nakon najave da će to uraditi HDZ, Dodik: SNSD ide u bojkot izbora 2022.
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Lider SNSD-a Milorad Dodik je današnju odluku CIK-a da poništi izbore u Srebrenici i Doboju nazvao sramotnom i usmjerenom protiv RS-a i u cilju destabilizacije tog entiteta.

Dodik je nazivajući članove CIK-a lopovima, kriminalcima i mešetarima, najavio i kako će SNSD bojkotovati Opće izbore 2022. Godine.

- Ovo će sada promijeniti odnose snaga u BiH. SNSD će se početi pripremati da bojkotuje i onemogući izbore 2022. godine, jer ovo nisu fer i zakoniti izbori, rekao je Dodik.

Podjetimo, Dodik ej početkom novembra izjavio i kako će Hrvati, misleći na HDZ, bojkotovati iste izbore.

- Jedino u BiH što može samo da funkcioniše to je Republika Srpska. Ne može ni BiH, ne može ni Federacija. Sama činjenica da dvije godine nisu formirali Vladu govori da ne mogu. Izbor Komšića isto tako kaže da ne mogu. Hrvati se sada pripremaju za dvije godine da ne učestvuju, da bojkotuju izbore, da radikalizuju situaciju u tom pogledu. I ja ih razumijem - rekao je Dodik početkom novembra prošle godine.

Jasno je kako je cilj ovakvih najava iznuditi izmjene Izbornog zakona BIH po modelu kakvog priželjkuje HDZ BiH, a koji je sudeći po stavoim iz Brisela suprotan onome što u BiH želi Evropska unija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo