3°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

20.01.2021 / 21:40 Politika - Predsjedništvo BiH

Komšić čestitao Bidenu: Ojačati savezništvo u izgradnji građanske BiH

Komšić čestitao Bidenu: Ojačati savezništvo u izgradnji građanske BiH
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitke novom predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu. Čestitku prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predsjedniče Biden,

Želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući.

Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države.

Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u vašem radu, a poznajući vašu snagu, strpljenje i razumijevanje koje ste uvijek pokazivali drugima, uvjeren sam da ćete prevazići sve izazove koji vas čekaju", stoji u čestitki.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo