7°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

20.01.2021 / 18:29 Regija - Beograd

Vučić čestitao Bidenu i pozvao ga da dođe u Srbiju

Vučić čestitao Bidenu i pozvao ga da dođe u Srbiju
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku SAD Joe Bidenu i pozvao ga da posjeti Srbiju.

"Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsednika SAD, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspeha, na dobrobit vaše zemlje i svih njenih građana", naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao kako duboko vjeruje da će Biden ovu dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje njegovu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo.

Vučić je podsjetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, te da su u prethodnom periodu dvije zemlje obilježile važne jubileje iz zajedničke istorije, sjećajući se svijetlih primjera njihovog savezništva na strani istine i pravde.

"Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumijevanja i neslaganja", istakao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da će Srbija, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrijednosti, imati u Bidenu partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

"Zato mi dozvolite da vam uputim poziv da, sada kao predsjednik SAD, posjetite Srbiju, sa nadom da vam je prethodni boravak 2016. godine ostao u lijepom sjećanju i da je želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana", navodi se u čestitki Vučića.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo