0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

20.01.2021 / 18:17 Rukomet - Svjetsko prvenstvo

Rukometaši Slovenije razbili Sjevernu Makedoniju

Rukometaši Slovenije razbili Sjevernu Makedoniju
Foto: Twitter
Odigrane su prve dvije današnje utakmice druge faze Svjetskog prvenstva u rukometu, koje se igra u Egiptu, a Slovenija je očekivano savladala Sjevernu Makedniju, dok je Švicarska priredila iznenađenje protiv Islanda.

Slovenija je bez pobleda došla do trijumfa protiv Sjeverne Makedonije (31:21). U prvom poluvremenu vodstvo se smjenjivalo u nekoliko navrata, ali Slovenci su otišli na odmor sa četiri gola prednoszi (13:9), a u nastavku prednost je samo rasla i došli su do sigurne pobjede.

Gajić je vodio Slovence do pobjede sa sedam golova, a po pet su dodali Dolenec i Mackovsek, dok je u poraženoj ekipi Lazarov pogađao pet puta, a po tri pogotka su postigli Kzzmanovski, Taleski i Tankoski.

Švicarska je iznenadila protiv Islanda i slavila sa 20:18. Tokom cijelog susreta nijedna reprezentacija nije imala više od dva gola prednosti. Rezultat je konstantno bio u egalu, a Islanđani su samo u tri navrata tokom cijelog meča imali po gol prednosti i na kraju su poraženi.

Schmid je bio najefikasniji kod Švicaraca sa šest pogodaka, a Sidorowicz je pogađao u četiri navrata. Kod Islanda Gudmundsson je na svom kontu imao četiri gola.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo