6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

20.01.2021 / 15:00 Fudbal - Meč u Ljubuškom

Lagan trijumf FK Sarajevo u prvoj pripremnoj utakmici

Lagan trijumf FK Sarajevo u prvoj pripremnoj utakmici
Foto: Facebook
Sarajevo je odigralo prvu pripremnu utakmicu u Ljubuškom, a bordo tim je danas savladao hercegovačkog niželigaša Višiće rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Kenan Dervišagić i Haris Handžić, dok su tri gola poništena timu sa Koševa.

Prvu priliku imao je Tino-Sven Sušić u trećoj minuti kada je poslao loptu preko gola, a Sarajevo je došlo u prednost u 11. minuti kada je pogodio Kenan Dervišagić na asistenciju Anela Hebibovića. Dvadesetogodišnji napadač vratio se sa posudbe iz Rudar Kaknja, u kojem je prošle sezone na 14 utakmica Prve lige Federacije BiH postigao šest golova i upisao tri asistencije.

Bordo klub je nastavio napadati, a ponovo je prijetio Dervišagić, da bi prilike imali i Benjamin Tatar i Zinedin Mustedanagić. Poslije lijepe akcije Sarajeva u 32. minuti pogodio je Velkoski, ali pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Makedonac je nedugo nakon toga uposlio Dervišagića, koji je šutirao pored gola.

U finišu prvog dijela viđen je dobar pokušaj Mirka Oremuša, dok je Mustedanagić pogodio okvir gola. Očekivano, Sarajevo je imalo inicijativu i na startu drugog dijela. Prvu šansu u drugom dijelu imao je Hebibović. U 57. minuti bordo klub je došao do vodstva od 2:0, a pogodio je Haris Handžić na asistenciju Aleksandra Pejovića.

Sigurno da će ovaj pogodak značiti dosta za iskusnog napadača bordo kluba, s obzirom da je posljednji put pogađao prije skoro tri mjeseca protiv Mladosti u pobjedi Sarajeva od 5:1 na Koševu, kada je bio dvostruki strijelac. Poslije odličnog solo prodora Selmira Pidre, Handžića je poslao loptu malo preko gola Višića.

Poništen je pogodak Ivanu Jukiću u 67. minuti zbog igranja rukom Handžića, a samo tri minute poslije poništen je i treći gol bordo klubu, ovaj put Pidro je pogodio, ali je signaliziran ofsajd. Do kraja susreta pokušavali su Jukić i Bešić, ali rezultat se nije mijenjao.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Džafić, Bešić, Dupovac, Hebibović, Oremuš, F. Hodžić, Sušić, Mustedanagić, Tatar, Velkoski, Dervišagić, dok su od prve minute drugog dijela igrali: Kanurić, Bešić, Miličević, D. Hodžić, Pidro, Pejović, Ramić, Varešanović, Jukić, Hebibović, Handžić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo