1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

20.01.2021 / 12:33 Fudbal - Vučica u krizi

Treneru Rome se "drma" stolica

Treneru Rome se "drma" stolica

Rimska Vučica igra u lošoj formi u posljednje vrijeme, a poraz u derbiju od Lazija i sinoćnje ispadanje iz Kupa od Spezije, snažno su zaljuljali trenersku poziciju Paula Fonsece.

Tako su sve glasnije špekulacije da će Edin Džeko i društvo uskoro ostati bez trenera jer se Fonseci sprema otkaz, a već se pominju njegovi eventualni nasljednici.

Portugalac će za vikend ponovo igrati protiv Spezije u prvenstvu i ako ne dobije, to bi sigurno bio kraj. Klub razmišlja o smjeni, a zanimljivo, na današnji dan prije pet godina je smijenjen i Rudi Garcia.

Tokom proteklih nedelja pričalo se o Mauriziju Sarriju, ali pitanje je hoće li on raskinuti bogat ugovor sa Juventusom gdje je i dalje na platnom spisku i preuzeti Romu u sred sezone. Mala je šansa i da Max Allegri smanji finansijske zahtjeve, on je i dalje bez posla, ali čeka klub u Premiershipu, a sigurno da Roma nema budžet za takvog trenera.

Nakon svega je navodno izbor novog trenera pao na dva imena, a u pitanu su Luciano Spalletti i Daniele de Rossi, legenda kluba, čemu se navijači i nadaju.

De Rossi je prije godinu završio svoju igračku karijeru, a odlučan je u namjeri da započne trenersku. Ostaje pitanje da li bi Roma bila prevelik zalogaj za početak…

Stoga Spalletti izgleda kao najozbiljniji kandidat za povratak na Olimpico, a on je bez posla još od ljeta 2019. kada je dobio otkaz u Interu.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo