11°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 12°C

19.01.2021 / 18:32 Fudbal - Bez dlake na jeziku

Menalo o Zmajevima: Događaju se glupe stvari koje nemaju veze s nogometom

Menalo o Zmajevima: Događaju se glupe stvari koje nemaju veze s nogometom
Luka Menalo / Vijesti.ba
Luka Menalo je trenutno član hrvatskog prvoligaša Rijeke, gdje je u proteklih pola godine igrao jako dobro. Sada je u velikom intervjuu za Sportske novosti govorio o brojnim temama, a dotakao se i situacije u bh. fudbalu, odnosno u reprezentaciji BiH.

Rekao je kako se u BiH trenutno događaju toliko ružne i glupe stvari koje nemaju veze s nogometom, a to stanje je opisao kao cirkus.

“Ja sam prošao sve mlađe selekcije BiH, prirodan je put bio da zaigram za A reprezentaciju. No, sada se događaju toliko ružne i glupe stvari koje nemaju veze s nogometom, ne bih htio to ni komentirati. Stanje bih opisao kao cirkus. Bio sam pozvan protiv Italije u Ligi nacija pa sam dvaput završio na tribinama, imali smo tri krila, a od toga su dvojica gledali utakmice s tribina, Duljević i ja. Ovog časa nemamo selektora, situacija je napeta i vidjet ćemo kao će se stvari odvijati”, istakao je naš krilni fudbaler.

Menalo je na posudbi u Rijeci do ljeta, kada će klub odlučiti da li će otkupiti njegov ugovor od Dinama ili ga vratiti Modrima.

“U ovom trenutku kažete da nas Rijeka želi otkupiti, a ko zna što će biti za četiri mjeseca. Možda budemo najgori na svijetu pa nas neće htjeti ni jedni niti drugi. Ili će nas u protivnom željeti oboje”, rekao je Menalo na to.

Neka od liga petice je i Menalo, kao i svakom igraču, svakako cilj, ali kaže kako je najgore sebi nabiti teret da želiš napraviti transfer.

“Najgore si je nabiti teret da želiš napraviti transfer. Učim iz svojih prijašnjih pogrešaka. Kad god sam planirao da će nešto biti, opalilo me po ušima i završilo je skroz drugačije. Naravno da je svakom od nas želja igrati na najvišem nivou u ligama Petice. Kad sam došao u Dinamo iz Širokog Brijega bio sam nepoznanica za hrvatski nogomet. Svjestan sam toga. Trebalo mi je da uhvatim ritam. Išao sam u Slaven Belupo na posudbu, krenulo je dobro, ali upao sam u mini-krizu. U Olimpiji sam odigrao odličnu sezonu, a sve bolje igre u Rijeci prirodan su slijed odrastanja kao čovjeka i igrača”, rekao je Menalo.

Također, u “blic pitanjima”, Menalo je istakao kako mu je najbolji saigrač u karijeri dosad bio Dino Ćorić.

Cijeli intervju za Sportske novosti pročitajte OVDJE!


(Vijesti.ba)

Izdvajamo