5°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

17.01.2021 / 18:03 Muzika i Film - Podrška glumici

Jasmila Žbanić: Milena Radulović je ovim činom pomogla stotinama žena

Jasmila Žbanić: Milena Radulović je ovim činom pomogla stotinama žena

Nakon što je Milena Radulović, mlada srbijanska glumica, otkrila da ju je silova Miroslav Aleksić, dok je imala 17 godina u njegovoj privatnoj školi, riječi pofrške uputila je i bh. rediteljica Jasmila Žbanić.

- Milena Radulović i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi. Ne samo da su prevladale sve patrijarhalne barijere, nego su odlučile da idu protiv kompletnog establišmenta (reditelj o kojem je riječ, a čije ime nije vrijedno pomena, je čovjek koji je režirao svadbu Arkana i Cece).

Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu. Milena je ovim činom pomogla stotinama žena koje zbog pritiska sredine i moćnika nisu mogle promijeniti stvari. Započela je lavinu poslije koje naša regija i naš posao više nikada neće izgledati isto. Hvala ti Milena. Hvala tvojim kolegicama. Divim se vašoj hrabrosti. Velika podrška - napisala je Jasmila Žbanić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo