2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

15.01.2021 / 22:49 Fudbal - Serie A

Lazio u rimskom derbiju deklasirao Romu

Lazio u rimskom derbiju deklasirao Romu
Foto: Vijesti.ba
Ekipa Lazija slavila je veliki trijumf nad Romom u rimskom derbiju rezultatom 3:0 na otvaranju 18. kola italijanske Serije A.

Iako se očekivala borba i drama, kao i nastavak dobrih igara Rome, to nismo dobili večeras jer su Nebeskoplavi odigrali fantastičan meč.

Edin Džeko je na startu utakmice imao priliku, ali nije bio precizan, da bi u 14. minuti Lazio došao u vodstvo. Ko drugi, već Ciro Immobile pogodio je za vodstvo svog tima.

Nije prošlo dugo do drugog gola domaćina. Igrao se 23. minut kada je igrač utakmice, Luis Alberto, iskoristio asistenciju Manuela Lazzarija za 2:0. To je bio i rezultat prvog dijela.

Nastavili su domaći redati prilike, pa su tako propustili realizovati dvije prije nego što je Luis Alberto novim golom, ovaj put u 67. minuti, riješio sve dileme oko pobjednika. Završeno je pobjedom domaćih rezultatom 3:0.

Edin Džeko je u gostujućem timu odigrao svih 90 minuta, dok je u redovima Lazija, povratnik nakon teške povrede, Senad Lulić, gledao meč s klupe nakon gotovo godinu dana pauze.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo