6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

15.01.2021 / 20:26 Svijet - Washington

Trump u Bijeloj Kući ostaje do kraja

Trump u Bijeloj Kući ostaje do kraja
Donald Trump / Vijesti.ba
Američki predsjednik Donald Trump planira napustiti Washington na dan inauguracije, 20. siječnja, u jutarnjim satima, nakon što je odlazak prvotno bio planiran za 19.  siječnja, kazao je u petak izvor iz predsjednikovog okruženja.

Prema istom izvoru, Trump, koji je već objavio da ne namjerava nazočiti inauguraciji novoizabranog predsjednika Joea Bidena, planira oproštajnu svečanost u bazi Andrews, nedaleko od Washingtona u kojoj se nalazi i predsjednički zrakoplov Air Force One.

Potom će otputovati u Palm Beach, na Floridi, gdje se nalazi njegovo imanje Mar-a-Lago.

Bidenov tim je objavio da će na inauguraciji novog predsjednika nastupiti pop zvijezde Lady Gaga i Jennifer Lopez.

Lady Gaga će otpjevati američku himnu na stubama parlamenta, Jennifer Lopez će zatim izvesti “glazbeni performans”, priopćio je organizacijski odbor.

Oni koji prate inauguracije su jednoglasno ocijenili da se ove godine vraćaju zvijezde iz ere Baracka Obame.

Donald Trump se 2017., od prvog dana omražen u Hollywoodu, morao na svojoj inauguraciji zadovoljiti manje poznatim umjetnicima, a himnu je izvela 16-godišnja Jackie Evancho.

“Kada demokrati pobijede, tada dobijete opće poznate zvijezde“, rekao je Tevi Troy, autor knjige “Što je Jefferson čitao, Ike gledao, a Obama tvitao: 200 godina pop kulture u Bijeloj kući”.

“S republikancima ćete najvjerojatnije dobiti ‘country’ glazbu i zvijezde utrke automobila”, dodao je.

Također je rekao da osjeća nostalgiju za vremenima kada se zvijezde nisu petljale u politiku, podsjećajući na Boba Hope ili Franka Sinatru koji su naprosto došli i otpjevali.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo