3°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

15.01.2021 / 19:04 Regija - Crna Gora

Sastali se Đukanović, Bečić, Krivokapić i Abazović

Sastali se Đukanović, Bečić, Krivokapić i Abazović
Foto: Vlada Crne Gore
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarali su danas, između ostalog, o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

"Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Na sastanku, koji je inicirao premijer Krivokapić, bilo je riječi o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju i za sve građane Crne Gore.

U saopštenu se navodi da su na sastanku razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema demokratskog, ni ekonomskog napretka zemlje.

"Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca", piše u saopštenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo