9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

13.01.2021 / 15:00 Ekonomija - TVC

Njemačka kompanija investira u Goraždu, planirano zapošljavanje 150 radnika

Njemačka kompanija investira u Goraždu, planirano zapošljavanje 150 radnika
Foto: FENA

Njemačka kompanija TVC odlučila je investirati na području Goražda gdje planira proizvodnju medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja. Za početak je već uposlila 15 radnika, a proširenjem proizvodnje i izgradnjom vlastite fabrike na lokalitetu Industrijske zone u Vitkovićima do kraja godine planira zapošljavanje oko 150 radnika.

Spremnost za investiranje predstavnici ove kompanije potvrdili su i prilikom razgovara s premijerkom i ministrom za privredu BPK Goražde Aidom Obućom i Mensadom Arnautom kojima su predstavili investicioni plan.

Ova kompanija posluje u iznajmljenom objektu u Goraždu gdje je trenutno u procesu proizvodnje uposleno 15 radnika, a kako je najavljeno, izgradnjom nove hale na lokalitetu u Vitkovićima, koja bi trebala biti okončana do kraja ove godine, planirano je zapošljavanje oko 150 radnika.

- Planiramo izgradnju nove fabrike u Goraždu kako bismo proširili naše proizvodne kapacitete na prostoru Evrope. Na novoj  lokaciji uglavnom ćemo proizvoditi medicinske krevete i funkcionalan namještaj. U ovoj godini planiramo osnovati TVC d.o.o kao novu kompaniju, pronaći adekvatno zemljište na kojem bi  izgradili novi pogon planirane veličine 7.000 metara kvadratnih prizemlje i 12 000 metara kvadratnih proizvodno područje - istakli su iz ove kompanije.

Naglasili su da je u planu dizajniranje i uspostavljanje modernog i održivog proizvodnog postrojenja sa obučenim i iskusnim radnicima. Dodaju također kako su započeli partnerstvo sa kompetentnim timom u Goraždu.

- Kompetentan tim sa kojim smo počeli partnerstvo u Goraždu radom u maloj preliminarnoj fabrici upoznat će se sa našim proizvodima i mašinama. Prvi zaposlenici trebali bi se ponašati kao multiplikatori i svoju stručnost prenijet će budućim kolegama. Na ovaj način osjećamo se sigurnim da ćemo stvoriti jak tim koji će moći proizvoditi u skladu s visokim standardima kvalitete naših kupaca širom svijeta. Osjećamo srdačnu dobrodošlicu u Goraždu i sretni smo što surađujemo sa ljudima iz regiona - poručili su predstavnici njemačke kompanije.

Istakli su da su u narednih nekoliko godina planirane i nove proizvodne hale u Goraždu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo