10°C
Mostar 14°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

13.01.2021 / 14:19 BiH - SIPA

Ambasadorica Tudik s direktorom Ćulumom razgovarala o zajedničkoj saradnji

Ambasadorica Tudik s direktorom Ćulumom razgovarala o zajedničkoj saradnji
Foto: FENA

Ambasadorica Republike Francuske u BiH Kristin Tudik posjetila je danas sa saradnicima Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se s direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom.

Kako se navodi u saopćenju SIPA-e, na sastanku je razgovarano o aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH, svim aspektima rada SIPA-e, njenim nadležnostima, organizacionoj strukturi, saradnji te ulozi koju ima u sigurnosnom sistemu BiH.

U tom kontekstu, direktor SIPA-e upoznao je ambasadoricu Tudik o svim bitnim činjenicama u vezi s dosadašnjim radom SIPA-e, prioritetima u budućem radu, kao i o zajedničkoj saradnji i provedenim akcijama SIPA-e i nadležnih sigurnosnih agencija Republike Francuske protiv najsloženijih oblika kriminala.

Ćulum je istakao da su prioriteti SIPA-e borba protiv terorizma, organiziranog kriminala, te finansijskog kriminala i korupcije, kao i saradnja s partnerskim agencijama u zemlji i regionu.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i uvjerenje da će biti nastavljena i dodatno unaprijeđena u narednom period, saopćeno je iz SIPA-e.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo