-4°C
Mostar -1°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

13.01.2021 / 10:40 Regija - Istraživanje

Za Vučića bi na izborima glasalo 35,7% građana

Za Vučića bi na izborima glasalo 35,7% građana
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Na sljedećim izborima u Srbiji za Aleksandra Vučića, bez obzira ko je sa druge strane, glasalo bi 35,7 odsto građana, protiv njega je 32,9 odsto birača, dok 31,4 odsto glasača ne zna kako bi se opredijelilo ili ne bi izašlo na izbore, pokazalo je istraživanje ...

... javnog mnjenja koje je poručila stranka Slobode i pravde Dragana Đilasa.
Protiv Vučića glasalo bi 32,9 odsto (Foto: Beta) Protiv Vučića glasalo bi 32,9 odsto (Foto: Beta)

Lider SSP Dragan Đilas u više navrata izjavio je da se manipuliše istraživanjima koja mediji prenose i optužio “nezavisne eksperte” da svojim izjavama i analizama pomažu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše Nova S.

On je tom portalu proslijedio istraživanje čiji je naručilac njegova stranka. Đilas nije želio da otkrije ime agencije koja ga je uradila, uz navode da bi zbog loših rezultata po Vučića mogla da trpi konsekvence.

Ovo istraživanje je rađeno u decembru, na uzorku od 1.200 ljudi, a kako pokazuju rezultati na sljedećim izborima za lidera SNS Aleksandra Vučića, bez obzira na to ko je sa druge strane, glasalo bi 35,7 odsto građana.

Na pitanje da su izbori u nedjelju za koga bi glasali, za SNS – Aleksandar Vučić opredijelilo bi se 40,2 odsto birača, a SPS bi osvojio 6,8 odsto glasova.

Za SPAS Aleksandra Šapića opredijelilo bi se 3,7 odsto građana, dok bi za opozicione stranke i pokrete (SSP, DS, DJB, Dveri, NS, PSG, ZZS, NDBG, SDS) glasalo 26,4 odsto birača.

Prema tom istraživanju – SRS, POKS, Zavetnici i DSS dobili bi ukupno četiri odsto glasova, manjine 3,5 odsto, a 15,4 procenata opredijelilo bi se za opoziciju, ali ne znaju tačno za koga.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo