5°C
Mostar 5°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

12.01.2021 / 08:42 Politika - Predsjednik Srbije

Vučić: Opasan plan o ukidanju RS-a

Vučić: Opasan plan o ukidanju RS-a
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi da stiče poene u Srbiji odgovarajući oštro na saopštenja SDA, kao i da samo govori o opasnosti plana da se ukine Republika Srpska.

Vučić je istakao da gotovo nikada ne odgovara na saopštenja SDA, jer srpska snaga ne smije da znači srpsku bahatost, već mudrost i racionalnost.

Na konstataciju da je plan SDA da se ukine Republika Srpska, Vučić je istakao da on govori o opasnosti tog plana, ali da nikad ne govori o predstavnicima SDA.

On je istakao da Srbija želi da sa Bošnjacima, kao i sa svima ostalima u regionu ima najbolje moguće odnose, te da će jednoga dana i predstavnici SDA uvidjeti da iz Srbije nisu stizali oštri odgovori, a možda i to da Vlada Srbije izdvaja velika sredstva za dio svoje zemlje koji oni zovu Sandžak.

On je napomenuo da se iz budžeta Srbije izdvajaju sredstva za izgradnju puta Novi Pazar - Tutin, kao i za auto-put Beograd-Sarajevo.

- To su velike stvari za ljude, gradimo puteve, ulažemo tamo gdje nikada nije ulagano. O tome razmišljamo, a ne o tome da se s nekim sukobljavamo - dodao je Vučić.

(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo