-4°C
Mostar -1°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

10.01.2021 / 10:07 Zanimljivosti - Montenegro

Crnogorci takmičenje u ležanju prilagodili pandemiji

Crnogorci takmičenje u ležanju prilagodili pandemiji
Foto: Arhiv

Kako se lijenost vijekovima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organiziralo takmičenje u ležanju.

Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizirati takmičenje u samoizolaciji.

Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

"Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka“, navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura

Natjecanje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi "da odmore i da zato budu plaćeni".

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara, prenosi Hina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo