7°C
Mostar 8°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

09.01.2021 / 13:21 Fudbal - Hrvatski stručnjak

Bilić: Odlazim u Kinu prvenstveno zbog finansija

Bilić: Odlazim u Kinu prvenstveno zbog finansija
Slaven Bilić / Vijesti.ba
Poslije razalaza sa WBA hrvatski trener Slaven Bilić nije nezadovoljan. Na njegovu adresu stižu razne i unosne ponude, pomalo ima gorčine kako se dogodio rastanak, ali kada se sve uzme klub u kojem su navijači radnička klasa bio mu je pozitivno i veliko iskustvo.

- Nogomet nije matematika, ali moraš ispoštovati matematiku da budeš konkurentan. Da, ima malo gorčine zbog načina na koji se dogodilo na kraju, ali da li mi je boravak u WBA bio plus ili minus, sigurno plus. Osim toga, moje ime nije negativno izašlo iz cijele priče nego pozitivno, što je važno za imidž, zadovoljstvo, glavu i budućnost, govori bivši trener WBA.

Ponudu iz Kine prihvatio je vrlo brzo nakon otkaza u Premier ligi.

- Znam svoju poziciju na trenerskoj karti svijeta. Imam ime, stalno ima ponuda, ali nisam u kategoriji tipa Guardiole, Kloppa, i njih još možda pet, 10, 15 ili 20, koji će uvijek dobiti top klub, ističe Bilić.

Beijing Guoan mu je ponudio sve što je tražio.

- U Kini su, nećemo se lagati, broj jedan finansije. Klub je ambiciozan, posložen i ekipa je jako dobra, jer pogledao sam 15-ak utakmica prije nego što sam prihvatio, rekao je Bilić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo