8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

31.12.2020 / 11:12 Košarka - Historijski trenutak

Becky Hammon postala prva žena koja je vodila NBA tim u jednoj utakmici

Becky Hammon postala prva žena koja je vodila NBA tim u jednoj utakmici
Foto: Reuters - Vijesti.ba

Pobjeda Los Angeles Lakersa (121-107) na gostovanju kod San Antonio Spursa ne bi bila ništa posebno, tek jedna od mnogih utakmica osnovnog dijela sezone, ali ova odigrana pretposljednjeg dana 2020. ostat će upamćena u povijesti NBA lige.

Isključenje Gregga Popovicha četiri minute prije kraja druge četvrtine samo po sebi ne bi bilo ništa posebno, da za posljedicu nije imala povijesni trenutak, jer je mjesto glavnog trenera San Antonija do kraja dvoboja preuzela Becky Hammon i tako postala prvom ženom u toj ulozi.

"Nastojim ne razmišljati o široj slici i veličini tog trenutka, jer bih teško mogla obuzdati osjećaje. Pokušavala sam motivirati dečke, dovesti ih u prave pozicije. Svi učimo. Bilo bi mi draže da smo mogli otići s terena kao pobjednici", izjavila je Hammon nakon dvoboja.

"Zaslužila je to. Tu je s razlogom. Spremna je, inteligentna, momci je vrlo poštuju. Jednog dana će biti velika trenerica", pohvalio je svoju sinoćnju suparnicu trener aktualnih NBA prvaka Frank Vogel.

Osim Becky Hammon, ovaj dvoboj Lakersa i Spursa bit će upamćen i zbog LeBrona Jamesa koji je proslavio 36. rođendan nesvakidašnjim postignućem.

"Kralj James" sam je sebi darovao rekordnu, tisućitu utakmicu zaredom u kojoj je ubacio dvoznamenkasti broj koševa predvodivši Lakerse do pobjede s 26 poena, osam asistencija i pet skokova.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo