7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

28.12.2020 / 12:17 Fudbal - Mediji

Radulović mijenja Hadžibegića na klupi Crne Gore

Radulović mijenja Hadžibegića na klupi Crne Gore

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je Miodrag Radulović, saznaju podgoričke "Vijesti".

Radulović je prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim, a vjerovatno će dobiti i podršku članova Izvršnog odbora.

Očekivalo se da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen novi ugovor, nakon plasmana u B Ligu nacija i ispunjenog takmičarskog cilja, ali igre reprezentacije u duelima sa Luksemburgom, Azerbejdžanom i Kiprom nisu, izgleda, bile dovoljno ubjedljive za Savićevića i čelnike FSCG, pišu podgoričke "Vijesti".

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Od tada je karijeru gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspjehe ostvario je kao selektor – četiri godine bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulović, bivši fudbaler Budućnosti, tokom duge karijere, u kojoj je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore, trenirao je veliki broj sadašnjih reprezentativaca – Jovetića, Savića, Nikolu Vukčevića, Vešovića, Šćekića, Radunovića, Raspopovića...

On je šesti selektor Crne Gore - prije Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Radulovića i Crnu Goru čekaju veliki izazovi od marta, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Sokoli" su u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Prvi meč je 24. marta protiv Letonije u gostima, a zatim slijede dva meča u Podgorici - sa Gibraltarom 27. i Norveškom 30. marta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo