17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 14°C

26.12.2020 / 15:35 Politika - Saopćenje PDP-a

Borenović: Jedino pravedno da se izbori u Doboju ponove

Borenović: Jedino pravedno da se izbori u Doboju ponove
Foto: Vijesti.ba

"Građani Doboja zaslužuju da imaju zakonite i legitimne izbore. Nažalost, zbog ponašanja Gradskog izborne komisije i Doboj je postao jedan od sinonima za manipulacije, prevare, dopisivanja glasova, onemogućavanje kontrole izbornog procesa i neophodno je da nadležne institucije reaguju na ovakvo stanje.

Osim poništavanja izbora i raspisivanja novih, neko konačno mora da odgovara za izborni banditizam i bude najstrožije osuđen za krivično djelo izborne prevare", rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović tokom posjete ovom Doboju.

Borenović je nakon sastanka sa rukovodstvom Gradskog odbora PDP Doboj rekao da je jedino pravedno da se izbori u Doboju ponove:

"Od suštinskog je značaja da svim političkim subjektima bude omogućeno učešće u praćenju izbornog procesa. Ovdje sam da pružim ljudsku i političku pordšku GrO PDP-a i svim drugim strankama i pojedincima koji zahtijevaju da se izbori u Doboju ponove, u demokratskoj atmosferi uz poštovanje zakona. Posebno se zahvaljujem hrabrim posmatračima iz PDP-a i drugih stranaka koji ni 15. novembra, ni kasnije, nisu željeli da ćute na ovakvu prevaru", istakao je Borenović.

On kaže da je Doboj uvijek bio slobodarski grad koji je dao mnogo za stvaranje Republike Srpske:

„Zato zaslužuje da u miru ima slobodu, legitimno izabranu vlast koja radi za razvoj grada, jednakost svih građana, a ne za podjele i prevare“, istakao je Borenović.

Olivera Nedić, član rukovodstva PDP-a Doboj, rekla je da su od dana izbora u kontinuitetu u trci za pravičan poredak u Doboju, odlučivši da se suprotstave kriminalu i beznađu koji vlada u ovom gradu.

„Nemili događaji se u kontinuitetu nastavljaju i nakon izbora, kao što su izrežirani protesti na magistrali, koji su bili nelegalni, nenajavljeni, a kojima su prethodile ucjene ljudi koji rade u javnim preduzećima“, istakla je Nedićeva.

Član rukovodstva PDP-a Doboj Slobodan Vasiljević rekao je da se PDP u Doboju bori za čovjeka i  njegova ustavom zagarantovana prava:

„Još jednom podsjećamo na scenario koji se odigrao u Doboju – registrovan je veliki broj fiktivnih političkih subjekata od strane SNSD-a, zaposjeli su biračka mjesta, otjerali njima nepodobne, tj. posmatrače opozicionih stranaka i krojili biračku volju“, rekao je Vasiljević.

On je istakao da je izlaznost u Doboju bila 20% veća od prosječne u BiH, na desetinama biračkih mjesta preko 99%, a da na nekolicini biračkih mjesta kandidati PDP-a na mjestima gdje glasaju nisu imali nijedan glas.

Iz PDP-a Doboj kažu da ne odustaju od zahtjeva da se izbori u Doboju ponište i raspišu novi.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo