7°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

26.12.2020 / 15:05 BiH - Tuzla

Vrbanjac uručio 'Plaketu Merhameta' gradonačelniku Imamoviću

Vrbanjac uručio 'Plaketu Merhameta' gradonačelniku Imamoviću
Foto: Vijesti.ba

Delegacija HO „Merhamet“ MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, posjetila je gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, koji godinama pomaže rad Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla i njegove Narodne kuhinje „Imaret“, najvećoj javnoj kuhinji u Bosni i Hercegovini, u kojoj se svakodnevno hrani oko 2.400 socijalno ugroženih porodica. 

U znak zahvalnosti za bezbrezervnu podršku „Merhameta“, predsjednik Kenan Vrbanjac, u prisustvu direktorice Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensure Husanović, uručio je Jasminu Imamoviću „Plaketu Merhameta“.

– Osim kontinuirane podrške „Merhametu“, gradonačelnik Jasmin Imamović je na samom početku pandemije koronavirusa samoinicijativno ponudio svaku vrstu  pomoći Regionalnom odboru „Merhameta“ Tuzla, kako bi se socijalno ugroženim građanima Tuzle pružila što konkretnija i kvalitetnija pomoć. Zahvaljujemo se  na toj plemenitoj gesti, ali i za sve što je gradonačelnik Imamović do sada učinio i čini za „Merhamet“ – kazao je Vrbanjac.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je zahvalio „Merhametu“ na priznanju i na onome što „Merhamet“ čini.

– Moram priznati da ne bismo mogli rješavati nagomilane socijalne probleme bez saradnje s „Merhametom“. Da nije „Merhameta“, mnogi ljudi bukvalno ne bi imali šta da jedu. I normalno da je da ćemo podržati takav rad „Merhameta“. Ne smije se dogoditi u ovom gradu da neko nema makar dva obroka dnevno. Ja sam ugodno iznenađen i zatečen ovim priznanjem od „Merhameta“ i to priznanje doživljavam kao priznanje građanima, jer Budžet Grada Tuzle pripada i građanima – kazao je Imamović.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo