13°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

25.12.2020 / 13:39 Politika - Izbori u Mostaru

Šotrić: Brojne nepravilnosti u izbornom procesu

Šotrić: Brojne nepravilnosti u izbornom procesu
Foto: Vijesti.ba

Sergej Sergio Šotrić, kandidat na gradskoj listi "Koalicije za Mostar 2020", smatra da je nečuveno da pet dana nakon održavanja lokalnih izbora u Mostaru, još nema ni preliminarnih rezultata, a dokazi o brojnim nepravilnostima prilikom glasanja 20.12. teško su kompromitirali cjelokupan izborni proces.

- Jedini način na koji bi u sadašnjem trenutku uopšte bilo moguće ispraviti barem jedan dio nepravilnosti i devijacija izbornog procesa, što bismo bili obavezni učiniti prema glasačima, jeste ponovno otvaranje SVIH vreća sa glasačkim listićima i brojanje SVIH glasova, u prisustvu stranačkih i međunarodnih posmatrača - poručuje Šotrić.


Naglašava kako nije tajna da su velike vladajuće partije, iz oba dijela grada ("ovdje želim da budem slikovitiji, mada je za mene Mostar jedan") jedine imale infrastrukturu i poziciju, da čine mahinacije, "što niko od nas građana, koji želimo živjeti iskonski slobodarsko-demokratski društveni poredak, ne može (i u skladu sa važećim zakonodavstvom) ne smije podržavati".

- Obavještavam mostarsku, bosanskohercegovačku i međunarodnu javnost da ću narednih dana objaviti i vlastita saznanja o izbornim manipulacijama u Mostaru - dodao je Šotrić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo