2°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

23.12.2020 / 17:20 Ekonomija - Ministar Halebić

Objavljen poziv: Dodatna podrška privrednicima u KS

Objavljen poziv: Dodatna podrška privrednicima u KS
Jasmin Halebić / Vijesti.ba
U sklopu podrške privrednicima u KS čije poslovanje je pogođeno pandemijom korona virusa Kanton Sarajevo obezbjeđuje finansijsku podršku.

Riječ je o sufinansiranju dijela plaće do iznosa zajamčene plaće u FBiH.

Javni poziv je objavljen danas na web stranici Ministarstva privrede KS.

Tim povodom ministar finansija Jasmin Halebić je izjavio da su za ovu mjeru podrške privredi u KS obezbjeđena sredstva u budžetu KS u iznosu od 8,6 mil KM.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana a privrednim subjektima koji se prijave na javni poziv i dokažu da ispunjavaju kriterije iz Javnog poziva sredstva će, prema planu, biti isplaćena u januaru 2021. g. Ova mjera podrške se provodi u saradnji sa Privrednom komorom KS.

Cilj mjere je olakšati privrednicima u KS savladavanje izazova sa kojima se susreću u poslovanju a koji su nastali zbog pandemije korona virusa. Jedan dio privrednih subjekata ostvaruje smanjene prihode i ova mjera će im, smatramo, dobro doći za prevazilaženje teškoća u poslovanju - istakao je ministar Halebić.

Ranije je Ministarstvo privrede zajedno sa Udruženjem poslodavaca KS razmatralo stanje u privredi u KS, na temelju čega je ova mjera podrške i kreirana. Ministar Halebić je podsjetio da je ovo mjera koja se u KS provodi po drugi put. Prema sličnoj mjeri privrednicima u KS je do sada implementirana podrška u iznosu od oko 13 mil KM.

Više detalja o Javnom pozivu se može naći na OVOM linku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo