13°C
Mostar 17°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

19.12.2020 / 17:55 Fudbal - Bundesliga

Arminia produžila agoniju Schalkea, sjajan preokret Hoffenheima u Menhengladbahu

Arminia produžila agoniju Schalkea, sjajan preokret Hoffenheima u Menhengladbahu
Na pet mečeva 13. kola njemačke Bundeslige ovog subotnjeg popodneva smo vidjeli sedam pogodaka, a pobjede su slavili Arminia, Werder, Hoffenheim i Frankfurt.

Jedan od rijetkih koji je danas tresao mrežu jeste golgeter Arminije Fabian Klos, koji je svojim golom donio trijumf timu iz Bilefelda nad Schalkeom, čijoj agoniji ove sezone nema kraja.

Timu iz Gelzenkirhena je to već deveti poraz sezone i izvjesno je da ćemo Schalke naredne sezone gledati u Cvajti. Schalkle je jedini tim u ligi koji još nema pobjede i ubjedljivo je posljednji na tabeli.

Najzanimljiviji meč viđen je između Borussije Moenchengladbach i Hoffenheima, a završeno je pobjedom tima iz Sinshajma rezultatom 1:2.

Domaćin je od 34. minute vodio golom Stindla iz penala, ali Andrej Kramarić petnaest minuta prije kraja donosi poravnanje gostima iz Sinshajma. Nakon toga napadač Borussije Thuram dobija crveni karton, a Hoffenheim brojčanu nadmoć uspjeva i iskoristiti i stići do preokreta.

Pobjedu od 1:2 mu je donio Ryan Sessegnon goloom u finišu meča.

Red Bull je razočarao na svom stadionu i remizirao bez golova s Kolnom. Frankfurt je autogolom Frambergera savladao Augsburg, dok u duelu Mainza i Werdera golova nije bilo.

Bundesliga 13. kolo:

Augsburg – Frankfurt 0:2

Borussia M’Gladbach – Hoffenheim 1:2

Mainz – Werder 0:1

RB Leipzig – Koln 0:0

Schalke – Arminia 0:1

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo