14°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

17.12.2020 / 20:00 Politika - Poruke Rođenih

Izađimo na izbore, podržimo moderan, uređen i prosperitetan Mostar

Izađimo na izbore, podržimo moderan, uređen i prosperitetan Mostar
Džemil Šoše / Vijesti.ba
Građani Mostara će u nedjelju 20. decembra na izbore nakon 12 godina. Tim povodom oglasili su se i iz FK Velež te neke od legendi ovog kluba.

Šoše: Izađimo na izbore i podržimo svoje kandidate

“Dragi sugrađani, ma gdje bili, koristim ovu priliku da vas pozovem da izađete na lokalne izbore, te svojim demokratskim pravom izaberete zakonodavnu vlast u našem gradu. Nadam se da je konačno došlo vrijeme kad Mostar treba okrenuti jednu novu stranicu i okrenuti se težnji nekih novih vrijednosti, prosperitetu te stvaranju modernog evropskog grada. Grad Mostar ima veliki kulturni, industrijski i turistički potencijal koji je spreman primiti još veći broj turista, kao i privući mnoge investitore koji će ulagati u infrastrukturu i pomoći bržem razvoju grada na Neretvi, kaže za Stav Džemil Šoše sportski direktor FK “Velež” i dodaje:

- Mlad sam čovjek koji je jedva jednom za svoje 34 godine imao priliku na svoje osnovno demokratsko pravo, a za ovih 12 godina već je praktično 15 generacija koje svoje pravo nisu iskoristile nikad. Prema tome,ne dozvolimo više nikad da živimo u sredini koju nazivaju 'grad slučaj'! Izađimo na izbore i podržimo svoje kandidate. Naš glas potreban je za moderan, uređen, prosperitetan Mostar, jednak za sve.”

Sead Kajtaz:  Prilika za promjene

“Pozivam sve građane Mostara da izađu na izbore. Naravno, svako ima nekog svog kandidata za koga će glasati i to je individualno pravo pa neka svako odlučuje po svojoj savjesti. Bitno je da se izabere legalan gradonačelnik i Gradsko vijeće. Po mom mišljenju je to normalno, a već dugo vremena to nemamo, dugo nismo imali izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće i drago mi je da će Mostarci konačno dobiti legalnu gradsku upravu. U ovom prethodnom periodu Grad nije funkcionirao onako kako je trebalo, bio je gradonačelnik, ali nismo imali Gradsko vijeće, da je bilo Gradsko vijeće, sigurno bi bilo bolje i potpunije funkcioniranje, donosile bi se odluke, sve bi išlo u drugom smjeru. Sada imamo priliku da to promijenimo”, poručuje Sead Kajtaz, bivši fudbaler “Veleža”.

Kodro: Definitivno mislim da trebamo izaći na izbore

“U situaciji u kojoj se nalaze grad Mostar i država izbori su uvijek važni, ali još su važniji u Mostaru imajući u vidu šta se dešavalo u posljednjih 12 godina, da se nije moglo glasati. Previše smo čekali da bismo mogli dati glas nekome i Mostar napraviti onakvim kakav zaslužuje da bude. Definitivno mislim da trebamo izaći na izbore, iskoristiti demokratsko pravo, na kraju krajeva, i ljudsko pravo.

Ako ne putem izbora, kako onda drugačije učiniti Mostar takvim da svi budemo široki u Mostaru, da budemo svi na svom?Na koji način da to odradimo? Demokratsko pravo nam omogućava da izađemo na izbore i da odaberemo ljude za koje mislimo da bi trebali Mostar učiniti onakvim kakvim bismo mi željeli da bude. Ja kada pričam o Mostaru, kada snim o Mostaru, onda je to Mostar kakav sam ja zapamtio prije rata, multinacionalan, prelijep grad, čist, grad svih nas koji ga volimo. Jednostavno, da možemo da ponudimo svakome ko bude dolazio ili prolazio kroz Mostar da ima neki lijep osjećaj, osjećaj finog grada. Otprilike to nešto što smo već imali svi mi koji smo živjeli u Mostaru. Nas je takav način življenja trajno obilježio”, rekao je Meho Kodro bivši fudbaler Veleža.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo