7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

15.12.2020 / 11:26 Fudbal - Veliki gubitak

Željezničar, Sarajevo i Velež se oprostili od Milomira Odovića

Željezničar, Sarajevo i Velež se oprostili od Milomira Odovića

Nakon vijesti o smrti proslavljenog bosanskohercegovačkog fudbalera i trenera, Milomira Odovića, oglasili su se FK Željezničar i FK Velež.

Smrt Odovića teško je pogodila Željezničar čija je igračka i trenerska legenda bio.

“Oda majstore, počivaj u miru! U 65. godini života preminuo je Milomir Odović, bivši igrač i trener FK Željezničar.Milomir Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974/1975 nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao vojnik Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio uposlenik Omladinske škole FK Željezničar.

Odović je preminuo u 65. godini života nakon duge i teške borbe s bolešću. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima”, saopšteno je sa Grbavice.

Odović je vodio i FK Velež, a iz mostarskog kluba poslali su poruku saučešća.

“Sa tugom i boli primili smo vijest kako nas je napustio Milomir Odović u 66. godini života. Legendarni igrač i trener FK Željezničar, u svojoj trenerskoj karijeri vodio je i FK Velež. Ovim putem porodici Odović, prijateljima i FK Željezničar izražavamo iskreno saučešće”, navode Rođeni.

Saučešće je stiglo i iz FK Sarajevo.

“Nakon duge i teške bolesti danas je u 66. godini života preminuo Milomir Odović. Milomir Odović rođen je 26. marta 1955. godine u Ilijašu, a tokom igračke karijere igrao je na poziciji lijevog krila. Najveći trag ostavio je u FK Željezničar za koji je debitovao 1974. godine i čiji je dres nosio punih 10 godina, nakon čega je napravio transfer u Linz. Do kraja karijere još je nastupao za Spittal.U trenerskoj karijeri vodio je Željezničar, Borac, Slaviju, Velež, GOŠK, Zvijezdu iz Gradačca, Rudar iz Kaknja, Čelik i Olimpik.Kolektiv FK Sarajevo želi izraziti najiskrenije saućešće porodici, prijateljima, kao i brojnim kolegama koje je gospodin Odović stekao tokom svoje karijere”, naveli su sa Koševa.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo