8°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 5°C

06.12.2020 / 14:59 Fudbal - Premijer liga BiH

Zrinjski odnio bodove iz Kaknja

Zrinjski odnio bodove iz Kaknja

Zrinjski je došao do desete pobjede u 18. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Plemići su u Doboju kod Kaknja savladali Mladost sa 1:0 pogotkom Nemanje Bilbije.

Prva prilika u Doboju kod Kaknja viđena je u šestoj minuti kada je Filipović uputio opasan udarac iz slobodnjaka. Nije bilo šansi do 25. minute kada je Enin šutirao sa 25 metara preko gola domaćih. Pet minuta poslije isti igrač je pokušao još jednom, ali bez promjene rezultata.

Mladost je imala veliku šansu u 24. minuti kada je Hadžić šutirao malo pored gola. U 29. minuti nakon slobodnjaka Ibaneza, odbrana Mladosti nije dobro intervenisala i dala je “poklon” Bilbiji, što je prvi strijelac PLBiH iskoristio i doveo Plemiće u prednost od 0:1.

Samo tri minute poslije Bilbija je imao novu dobru priliku, a iskosa sa desne strane poslao je loptu pored gola. U finišu prvog dijela Mašić je šutirao preko gola na jednoj strani, a Hadžić na drugoj te se rezultat prvog dijela nije mijenjao.

Plemići su bili ofanzivniji i na početku drugog dijela te su imali neke šanse, a onda je u 58. minuti na drugoj strani sve na noge digao Hiroš sjajnim driblinzima i na kraju je petom kroz noge Ćorluki ostavio loptu za Vazdu, kojem Brkić brani. Kapiten Mladosti uposlio je i Begića u 66. minuti, no lopta je otišla malo pored gola.

Bukvić je prvo u 67. minuti zaustavio udarac Bilbije, a zatim i Mašića tri minute poslije. Veliku grešku napravio je Jakovljević u 78. minuti i Hadžić je sam izašao na Brkića, kojeg je pokušao driblati, ali golman Zrinjskog mu je uzeo loptu.

Mladost je vršila pritisak do kraja utakmice, a da bi se desila sporna situacija u 88. minuti kada je Dedić pao u kaznenom prostoru Zrinjskog i domaći su tržili penal, no glavni sudija je samo odmahnuo rukom. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo