0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

05.12.2020 / 22:28 Košarka - Prvenstvo BiH

Spars Realway upisao prvi poraz, Sloboda bolja od Proma na gostovanju, Zrinjski savladao Čelik

Spars Realway upisao prvi poraz, Sloboda bolja od Proma na gostovanju, Zrinjski savladao Čelik

Odigrane su večeras tri utakmice devetog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci, a Spars Realway je upisao prvi poraz na gostovanju kod Kaknja.

Spars je poražen na gostovanju kod Kaknja rezultatom 84:83. Sarajevski tim je velikim dijelom utakmice imao prednost, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (41:41). Sparsi su i u četvrtom periodu dugo imali prednost, ali uslijedila je drama u finišu. Memić je sedam sekundi prije kraja promašio za tri poena, a na drugoj strani Dubinski je izborio slobodna bacanja i realizovao oba za trijumf.

Gegić je bio najefikasniji na utakmici sa 22 poena, ali to nije na kraju pomoglo Sparsima. Tome je dodao sedam skokova i četiri asistencije. Hasandić ga je pratio sa 18 poena, a Kamenjaš sa 16. U pobjedničkoj ekipi najraspoloženiji bio je Tepić sa 16 poena, a Dubinski je dodao 14.

U još jednoj uzbudljivoj završnici Zrinjski je pobijedio Čelik na svom parketu (85:80). Domaći su vodili do finiša treće dionice. Na odmor su otišli sa 15 poena prednosti, ali je Čelik to uspio istopiti do kraja trećeg perioda. Vodstvo se smjenjivalo u četvrtoj četvrtini. Pola minute prije kraja bilo je neriješeno (80:80), a onda je mostarski klub ekspresno došao do pet poena i trijumfa.

Vranješ sa 22 i Knežević sa 21 poenom vodili su Zrinjski do pobjede. Anđušić je dodao 15 poena, a još je dvocifren bio Carlbe Le sa 11 poena. U poraženoj ekipi Božović je imao 20 poena, a Delalić je utakmicu završio sa 13 poena na svom kontu te Gavrić s jednim manje.

Sloboda je bez većih problema savladala Promo na gostovanju (69:78)

Prvenstvo BiH u košarci, deveto kolo:

Promo – Sloboda 69:78

Kakanj – Spars 84.83

Zrinjski – Čelik 85:80



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo