-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

05.12.2020 / 22:06 Košarka - ABA liga

Igokea pobijedila Borac u dramatičnoj završnici

Igokea pobijedila Borac u dramatičnoj završnici

Igokea je u dramatičnoj završnici devetog kola ABA lige pobijedila Borac iz Čačka rezultatom 73:71, a velike zasluge za to ima i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić.

U prvom dijelu utakmice vodstvo se smjenjivalo, a Igosi su na odmor otišli sa sedma poena prednosti (39:32). Domaći su u trećem periodu u nekoliko navrata imali deset poena prednosti, a sa pet poena “viška” ušli su u posljednjih deset minuta.

Borac je u dva navrata došao do koša prednosti u četvrtoj dionici, a utakmica je ušla u dramatičnu završnicu. Jovanović je 19 skundi prije kraja pogodio za dva poena, a onda je na drugoj strani u zadnjoj sekundi Atić blokirao Smitha i bh. predstavnik je došao do trijumfa.

Atić je ubacio 13 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Najefikasniji su bili Jošilo i Jovanović sa p 16 poena. U poraženoj ekipi Todorović je ubacio 17 poena, a Jones je dodao 15, a Kočović jedan manje.

U drugoj večerašnjoj utakmici Partizan je poražen na gostovanju kod Mornara nakon produžetaka (77:76). Regularni dio utakmice završen je 70:70. Pullen je bio najraspoloženiji kod domaćih sa 19 poena, a kod Partizana Miller-McIntyre je ubacio 21 poen. Nemanja Gordić je ubacio 12 poena, uz dva skoka i asistenciju.

ABA liga, deveto kolo:

Igokea – Borac 73:71

Mornar – Borac 77:76 (nakon produžetaka)



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo