10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

05.12.2020 / 14:50 Politika - Saopćenje za javnost

DNS: Raspušteni odbori stranke u Loparama i Brčkom

DNS: Raspušteni odbori stranke u Loparama i Brčkom
Nenad Nešić / Vijesti.ba
"DNS je interese građana i Republike Srpske stavio iznad bilo kog pojedinačnog interesa. Zbog stava pojedinaca u Loparama i Brčkom, da su funkcije važnije od naroda zbog kojeg stranke postoje, Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u ovim sredinama ...

... i za povjerenika imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednik DNS-a", saopćeno je danas.

"Da pojedinci ne mogu oslabiti DNS govori i činjenica da skoro kompletno članstvo ostaje uz stranku, kao u slučajevima Bijeljine i Kozarske Dubice. Od tri odbornika izabranih u Skupštinu opštine Lopare, dva su ostala dosljedna i vjerna stranci.

Jučerašnje saopštenje da je OO DNS Lopare istupio iz DNS je u najmanju ruku rečeno neozbiljno. Predsjednik odbora je u bolnici. Sastanak OO nije uopšte održan. Saopštenje potpisano od strane sekretarice.

I pored svega toga iskreni i vjerni članovi DNS-a nastavljaju zacrtanim putem i neće se obazirati na ovakve niskosti i podlosti.

Mi smo uz nas narod i narod sve više uviđa ko su iskreni i čestiti predstavnici njihovog glasa. I mi smo uz narod sa porukom dosta je više priča na osnovu raspodjele fotelja i dosta je više preletača i izdajica sopstvenog naroda. Mi izričito kažemo NE takvoj politici", navode u saopćenju.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo