9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

04.12.2020 / 20:00 Komentari - Principi “pali u vodu“

Naša stranka pogazila 'historijsko ne', ide u koaliciju s Kukićevom PDA

Naša stranka pogazila 'historijsko ne', ide u koaliciju s Kukićevom PDA
Foto: Vijesti.ba

Naša stranka je pogazila ranije data obećanja u Tuzlanskom kantonu da neće ulaziti u vlast sa PDA Mirsada Kukića.

- Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema, poručivao je prošle godine predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke Mirsad Čamdžić.

No, danas se sve promijenilo. „Historijsko ne“ nacionalistima pretvorilo se u nedosljedno Da. Predsjednik Naše stranke u Tuzli Zvjezdan Karadžin je medijima potvrdio pregovore sa PDA, pravdajući se kako nisu imali izbora, i kako sa Kukićem moraju koalirati.

- Ako hoćete nešto uraditi, onda morate preuzeti da to i uradite. Na jednoj strani je SDA, a na drugoj PDA. Kako raditi promjene, a njih izbjeći, rekao je Karadžin za sarajevski portal Klix.

Opozicioni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona jutros su prikupili 18 potpisa za smjenu aktuelne Vlade, koju predvodi premijer Denijal Tulumović. Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona iz Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) od jutros su zvanično spremni za podnošenje zahtjeva koji se odnosi na smjenu Vlade TK, ali i formiranje nove izvršne valsti u najmnogoljudnijem kantonu.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu nedavno je osudio Mirsada Kukića na jednu godinu zatvora zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo