13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

02.12.2020 / 16:54 Fudbal - Premijer liga BiH

Sjajni Bekrić srušio Zrinjski!

Sjajni Bekrić srušio Zrinjski!
Foto: HŠK Zrinjski
U derbiju 17. kola m:tel Premijer lige BiH slavio je Željezničar, i to nakon preokreta i gola u 90. minuti.

Treba naglasiti da je meč odigran u veoma teškim uvjetima. Usljed kiše koja je dugo padala, teren je praktično bio pod vodom, što je jako namučilo igrače obje ekipe.

U uvodu susreta nije bilo naročitih uzbuđenja, prave prilike izostale su sve do 28. minute, kada Zrinjski dolazi do prednosti. Ćorluka je odlično ubačajem u šesnaesterac pronašao Bilbiju, a kapiten Plemića zatim šutirao između dvojice Željinih igrača i poslao loptu iza Erićevih leđa.

Potom je ponovo opao ritam utakmice, domaći na odmor odlaze sa minimalnim vodstvom.

Amar Osim je na poluvremenu zamijenio Boju i uveo Bekrića, Željezničar je konačno počeo stvarati prilike. Do egala Plavi dolaze u 57. minuti, nakon kornera na drugoj stativi odlično reaguje Miletić i glavom kroz noge Brkiću šalje loptu u mrežu Zrinjskog za 1:1.

Nakon toga gosti su bili nešto konkretniji, a najbliži preokretu u 74. minuti, kada sjajan šut Bekrića iz slobodnog udarca krajnjim naporom brani Brkić.

No, Bekrić ipak postiže pogodak i to u zadnjoj minuti, kada se lijepo namjestio u kaznenom prostoru Zrinjskog i zatresao mrežu Mostaraca za 1:2. Ispostavit će se, konačan rezultat.



Zrinjski – Željezničar 1:2 (Bilbija 28′ – Miletić 57′, Bekrić 90′)

Stadion Pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica. Žuti kartoni: Jakovljević i Stojkić (Zrinjski).

ZRINJSKI: Brkić, Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Ibanez (Stojkić), Trebotić (Filipović), Enin, Zlomislić, Todorović (Ivančić), Bilbija, Mašić (Govedarica).

ŽELJEZNIČAR: Erić, Miličević, Miletić, Ikić, Stevanović, Alispahić, Hajdarević, Bojo (Bekrić), Mujezinović (Veselinović), E. Zec (Lendrić), Juričić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo