3°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

30.11.2020 / 22:44 Svijet - "Amerika lijepa"

Posljednji Božić porodice Trump u Bijeloj kući

"Amerika lijepa" ovogodišnja je božićna tema u Bijeloj kući, za koju prva dama Melania Trump kaže da odaje počast i prikazuje "veličanstvo" Sjedinjenih Država.

Ornamente na zvaničnom božićnom drvetu u Plavoj sobi dizajnirali su studenti iz cijele zemlje od kojih je Nacionalna služba za parkove tražila da istaknu ljude, mjesta i stvari koje čine njihove države ljepšim, prenosi AP.

"Tokom posljednje četiri godine imala sam čast da putujem u neke od najljepših krajeva naše zemlje i upoznam neke od najsaosjećajnijih i najpatriotskijih američkih građana", rekla je prva dama u pisanoj izjavi.

"Od obale do obale, veza koju svi Amerikaci dijele jeste uvažavanje naše tradicije, vrijednosti i istorije, koje su bile inspiracija za ukrase ove godine", istakla je Melania Trump, prenosi tanjug.

Zdravstveni radnici i zaposleni drugih hitnih službi koji su bili na prvoj liniji fronta u borbi s pandemijom koja je ubila više od 266.000 ljudi u SAD i zarazila preko od 13 miliona takođe imaju svoje mjesto na drvetu i drugim ukrasima u Crvenoj sobi.

Dobrovoljci iz cijele zemlje pomogli su u ukrašavanju poslije Dana zahvalnosti sa 62 jelke, 106 božićnih vijenaca, više od 366 metara vijenca, više od 3.200 lampica i 17.000 mašni.

Porodici Trump je ovo posljednji Božić u Bijeloj kući, iako predsjednik Donald Trump nastavlja da insistira da je, uprkos dokazima koji pokazuju suprotno, pobijedio na izborima 3. novembra.

Novoizabrani predsjednik Joe Biden i izabrana potpredsjednica Kamala Haris stupiće na dužnost 20. januara.(Vijesti.ba)

Izdvajamo