3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 6°C

28.11.2020 / 13:40 BiH - Kozarac

Samohranoj majci troje maloljetne djece gradi se kuća

Samohranoj majci troje maloljetne djece gradi se kuća
Foto: Vijesti.ba

Samohrana majka Semina Softić iz Kozarca, koja je tokom posljednje trudnoće ostala bez supruga koji je nesretnim slučajem izgubio život, nastavila je brigu o dvije kćerke i sinu, dane provodeći u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice.

Tražila je pomoć kako bi obezbijedila krov nad glavom za svoju djecu, te se molbom obratila i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, nakon čega je uslijedio pozitivan odgovor.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je kazao da ga je jako pogodila i rastužila priča porodice Softić.

- Odmah smo prikupili potrebnu dokumentaciju i odobrili smo sav materijal za jednu tipsku porodičnu kuću. Sretni smo jer vidimo temelje, novi dom i novi život za porodicu Softić - kazao je ministar Ramić.

Komšije su također izašle u susret kako bi pomogli Semini i njenoj djeci, tako da se puno Prijedorčana, posebno Kozarčana, odazvalo akciji kako bi obezbijedili sredstva za ugradnju građevinskog materijala, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

- Izgradnja je počela i nećemo stati dok Semina i njena djeca ne usele u svoj dom. Saradnja Ministarstva i nas povratnika se još jednom pokazala uspješnom. Moramo zahvaliti svima. Jedva čekamo da se radovi završe. Briga porodice Softić je briga svih nas - poručila je Seminina komšinica.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo