1°C
Mostar 11°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

28.11.2020 / 13:01 BiH - Mostar

Predstavljeni EU fondovi i mogućnosti prekogranične saradnje

Predstavljeni EU fondovi i mogućnosti prekogranične saradnje
Foto: Vijesti.ba

Nakon sastanka predsjednika dr. Čovića i izaslanstva GO HDZ BiH Mostar s ministrima u Vladi RH uslijedio operativni dio današnjeg sastanka na temu EU fondova i programa prekogranične saradnje pripremljenog ispred Ministarstva za regionalni razvoj i EU fondove RH.

Današnje predstavljanje ove iznimno važne teme poslužilo je za bolje upoznavanje sa svim temama od ključnog značaja za programe lokalnih zajednica te mogućnosti financiranja i sufinanciranja kapitalnih projekata.

Na radnoj konferenciji „Predstavljanje mogućnosti unutar EU fondova“ stručni tim Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske koje iza sebe ima niz uspješnih aktivnosti predočilo je sve korake koje jedna lokalna zajednica mora ispuniti prema institucijama EU te na koju vrstu projekata kao općina/grad mogu aplicirati i uspješno djelovati.

Mnogobrojni hrvatski gradovi svoju infrastrukturu, prometnice, urbanizaciju, kulturne sadržaje podignuli su upravo preko ovakvih aktivnosti koje i gradu Mostaru mogu doprinijeti da dugoročno dođe na razinu jednog od narazvijenijih europskih gradova, saopćeno je iz HDZ-a.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo