-4°C
Mostar 0°C
Tuzla 0°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

27.11.2020 / 09:14 Fudbal - Argentinska fudbalska legenda

Diego Maradona sahranjen u prisustvu rodbine i najbližih prijatelja

Diego Maradona sahranjen u prisustvu rodbine i najbližih prijatelja
Foto: Twitter / Vijesti.ba
Argentinska fudbalska legenda Diego Maradona sahranjen je nedaleko od mjesta na kojem počivaju njegovi roditelji u Buenos Airesu.

Kovčeg sa njegovim tijelom prenesen je iz zgrade sjedišta Vlade na groblje “Jardin Bella Vista”, a ceremoniji su prisustvovali samo rodbina i bliski prijatelji.

Brojni navijači stajali su pored puta tokom prolaska povorke sa kovčegom odajući posljednju poštu fudbalskom velikanu, prenijela je agencija DPA.

Hiljade ljudi prethodno su se oprostile od Maradone u sjedištu Vlade, gdje im je bio dozvoljen ulazak u manjim grupama od 20 ljudi. Nekadaši reprezentativac Argentine umro je prije dva dana, u 60. godini.

Mnogi su čekali satima da dođu na red i potom bacali cvijeće, dresove i ostale manje darove u pravcu kovčega.

Juče je tokom dana bilo i manjih okršaja sa policijom, kada su pojedini navijači pokušali da se silom probiju u zgradu zbog straha da neće stići da vide kovčeg i oproste se od Maradone.

Policija je upotrijebila suzavac da bi rastjerala masu, a kovčeg je u palati bio premješten na bezbjednije mjesto u drugoj prostoriji, prenosi fokus.

Sukobi su kasnije izbili i kod predsjednike palate, a nezadovoljni navijači bacali su kamenje i boce na policajce, koji su odgvoorili gumenim mecima i vodenim topom.

Mediji su prenijeli da je Maradona umro od srčanog udara, ali je njegov advokat rekao da će zatražiti istragu o uzroku smrti.

Prema njegovim riječima, medicinska pomoć je bila lako dostupna u Maradoninom domu, ali mu nije pružena na vrijeme, a kasnila je i ekipa Hitne pomoći.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo