°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

26.11.2020 / 20:18 Politika - Lokalni izbori

DF: Interes Mostara mora biti iznad stranačkih i ličnih

DF: Interes Mostara mora biti iznad stranačkih i ličnih

Član Predsjedništva Demokratske fronte i potpredsjednik FBiH, Milan Dunović i direktor Stranke, Hamed Hodžić boravili su danas u Mostaru gdje su pružili podršku kandidatima Demokratske fronte i Koalicije za Mostar za Gradsko vijeće.

Izbori u Mostaru od izuzetnog su značaja ne samo za ovaj grad, već za cijelu Bosnu i Hercegovinu iz razloga što građani nakon 12 godina blokada ponovo imaju priliku birati svoje predstavnike u Gradskom vijeću. Upravo zato jako je važno građanima Mostara ponuditi kvalitetan program i kandidate spremne da taj program implementiraju kroz rad u vijeću.

Platforma „Koalicija za Mostar 2020“ kroz dokument u 20 tačaka između ostalog ističe kako Mostar mora biti organizovan kao jedna nedjeljiva jedinica lokalne samouprave, administrativno, privredno i kulturno središte Hercegovine, a nikako stolni grad bilo kojeg naroda, sa svim karakteristikama grada u smislu Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i važećih propisa u BiH.

Mostar mora biti grad koji pripada njenim građanima i koji je otvoren prema svima bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, ideološku ili bilo koju drugu pripadnost. Za takvu Bosnu i Hercegovinu i za takav Mostar, moderan i evropski grad se Demokratska fronta zalaže.

Domaćini ove posjete bili su kandidati Demokratske fronte na listama „Koalicije za Mostar“ na čelu sa Harisom Nazdraićem, nosiocem liste izborne jedinice 2 - Gradsko područje Stari Grad i Ahmedom Džuburom, povjerenikom KO Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona i zastupnikom u Parlamentu FBIH.

Demokratska fronta nastavit će podržavati priču ove platforme smatrajući da interes Mostara i Mostaraca mora biti iznad bilo kakvih stranačkih i ličnih interesa i sa takvim stavom je Stranka odlučila imati zajedničke kandidate probosanskih stranaka okupljenih oko ove platforme.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo