8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

26.11.2020 / 19:55 Fudbal - Argentina

Neredi u Buenos Airesu pred Maradoninu sahranu

Neredi u Buenos Airesu pred Maradoninu sahranu
Foto: Reuters - Vijesti.ba

Pripadnici policije sukobili su se sa ljubiteljima fudbala koji su stajali u redu kako bi prišli kovčegu preminule argentinske fudbalske legende Dijega Armanda Maradone i predsjedničkoj palati u Buenos Ajresu prije zatvaranja za javnost u 20 časova.

Kadrovi koje je objavila lokalna televizija prikazuju bacanje suzavaca, kao i pripadnike specijalne i obične policije koji pokušavaju da zadrže masu koja želi da oda počast Maradoni, koji je juče preminuo u 61. godini od posljedica srčanog udara.

Hiljade obožavalaca hodalo je danas ulicama Buenos Ajresa kako bi vidjeli Maradonin kovčeg, koji je danas bio dostupan javnosti pred večerašnju sahranu.

"Mirno smo stajali u redu kada su policajci odjednom počeli da ispaljuju gumene metke. Ludilo. Samo želim da se pozdravim sa Dijegom", izjavio je Ruben Hernandez /35/ za Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Argentine Gustavo Ruso izjavio je da će povorka sa kovčegom u kojem se nalazi Maradonino tijelo proći rutom gdje će ljudi koji čekaju moći posljednji put da se pozdrave sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo