-5°C
Mostar -2°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

26.11.2020 / 18:07 Fudbal - Posljednji ispraćaj

Sahranjen predsjednik FK Željezničar Admir Džubur

Sahranjen predsjednik FK Željezničar Admir Džubur
Foto Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika Kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva, na Gradskom groblju Vlakovo danas je obavljena sahrana Admiru Džuburu, predsjedniku FK Željezničar.

Džubur je preminuo 23. novembra u 57. godini života, od posljedica koronavirusa.  

Na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar došao je 29. juna 2019. godine, a prije toga je bio član Upravnog odbora tima s Grbavice.

- Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju. U mladosti je počeo “živjeti Željezničar” i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova. Bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” i kupovini desetogodišnjih ulaznica. Od početka 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za Klub. Do posljednjeg dana života “živio je Željezničar” - navodi se u emotivnoj poruci kojom se Klub oprostio od predsjednika.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo